Painea taraneasca

13529673608ff97ef3

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 100 g amestec de seminte (floarea soarelui, de bostan, tarate)
  • sare (dupa gust)
  • 1 pahar apa calduta

Mod de preparare

„Se vede ca a crezut in painea aceea”. Asta a spus Nicolai Tand despre painea pe care a avut-o de pregatit Dan Bogatu, la prima proba a episodului 2 din emisiunea „Top Chef”. Juratul Tudor Constantinescu i-a laudat produsul, ca fiind „cea mai frumoasa paine din competitie”. Sa aflam si noi secretul sau.

1. Se prepara maiaua din: drojdie, zahar si putina apa calduta. Se amesteca si se lasa pana incepe sa faca spuma.

2. Intr-un castron mare, se pune faina si peste aceasta se varsa maiaua; se mai adauga apa si incepem sa framantam.

3. Intre timp, adaugam semintele, taratele si sarea (pentru gust). Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare, doar cat sa nu mai se lipeasca de castron. Se stropeste cu ulei deasupra, sa nu prinda crusta cat sta la dospit. Coca se tine cel putin 30 de minute la dospit, acoperita cu un prosop.

Tips: pune-ti-o sa stea intr-un loc cald pana isi mareste volumul.

4. Se tapeteaza o tava cu faina.

5. Dupa dospirea aluatului, i se da o forma rotunda, se cresteza deasupra o cruce si se pune in tava.

6. Se introduce la cuptor pentru circa o ora, la o temperatura de aproximativ 180 -200 de grade.

Asta e tot! Painea este gata pentru masa.

sursa: http://www.bedo.ro/painea-taraneasca-a-lui-chef-dan-bogatu/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s